Conero Riviera

Wij houden van dit prachtige gebied met mooie stranden en wandelmogelijkheden.

Sirolo

In Sirolo kun je verschillende kanten op. Je kunt kiezen voor Spiaggia Urbani, dat is het strand onderaan het stadje. Er is een kleine parkeerplaats bij het strand, maar die is doorgaans vol. Ook de hoger gelegen wat grotere parkeerplaats is vaak al vroeg vol. In en om het stadje staan borden die je verwijzen naar de Parcheggio Urbani. Vandaaruit kun je de bus pakken naar het strand of lopen naar het strand over een wandelpad door een woonwijkje en het bos met (soms stijle) trapjes. Deze route is niet handig met bijvoorbeeld kinderwagens. Op dit strand kun je een parasol en bedjes huren bij  Balneare Da Peppe of Balneare Da Arturo. Wees er op tijd bij. In de Italiaanse vakantie rond 15 augustus (Ferragsto), is het er heel druk. Er zijn ook kleine stukjes vrij strand. Lunchen bij La Paranza is een aanrader. Ga vooral voor de anti-pasti misti (een proeverij van gemengde vis-voorgerechten).

Is het erg druk op Spiaggia Urbani of wil je iets ruiger? Volg dan de borden richting de parkeerplaats van Spiaggia Sassi Neri. Daar kun je diverse bussen kiezen naar het strand. Koop bovenaan je retour-buskaartje aan de automaat. Lopen kan natuurlijk ook, maar kan op sommige plekken een uitdaging zijn. Op het strand zijn verschillende strandtentjes, die parasols en bedjes verhuren. Ook zijn er stukjes vrij strand. Bij de strandtentjes kun je eenvoudig lunchen: ze hebben ijsjes, broodjes, salades, drankjes en goede koffie. Als je vroeg gaat, kun je ervoor kiezen om te ontbijten op het strand als een Italiaan met een cappuccino en een cornetto (zoete croissant). Vanaf het strand van Sassi Neri vaart een bootje naar de bekende Due Sorelle.

Portonovo

Het strand van Portonovo is een mooie baai. Als het niet heel druk is, kun je bij het strand parkeren. Bovenaan de weg naar het strand staan al borden, waarop te lezen is of er “beneden” plek is. Is de parkeerplaats bij het strand vol, parkeer dan op de grote parkeerplaats bij de rotonde. Het is betaald parkeren en de shuttlebus, die regelmatig gaat, is gratis.
Het is een kiezelstrand met grote kiezels. Waterschoenen zijn handig. Op het strand kun je een bootje huren. Kijk voor meer informatie op www.gommone.it.
Lunchen bij Il Molo (“De Pier” naast de pier) is een aanrader. Je kunt er ook parasols en bedjes huren. Dat kun je hier heel handig van tevoren online doen, net als je lunchtafel reserveren.  Dan weet je meteen of je een plekje hebt. Bij Marcello’s kun je ook dineren.

In Portonovo vind je ook Clandestino, susci bar, een broer van Aniko’ uit Senigallia. Kijk op  www.morenocedroni.it.

 

Numana

Het strand van Numana is vlakker en toegankelijker. In de haven hun je een bootje huren.

Porto Recanati

Iets zuidelijker ligt Porto Recanati. Het is een wat meer mondaine, levendige plaats met veel strandtenten, terrassen, restaurantjes en winkels. Als je in Porto Recanati gaat eten, schijn je bij La Rotonda te moèten zijn.

Let op: honden zijn bijna nergens toegestaan op het strand. Sommige stranden zijn zandstrand en er zijn veel kiezelstranden. Soms is het een mix.

DAGTarieven per Accommodatie

seizoenen 2023-2024

Voorseizoen (laag):
27 april 2024 tot 6 juli 2024
Naseizoen (laag):
9 september 2023 tot 29 oktober 2023
31 augustus 2024 tot 26 oktober 2024
Zomerseizoen (hoog):
6 juli 2024 tot 31 Augustus 2024

Altissimo
Brillante
Crescendo
Diminuendo
Elevato
Fortissimo

Laag:
€ 181.50
€ 209,00
€ 126.50
€ 104.50
€ 104.50
€ 209,00
Hoog:
€ 209,00
€ 236.50
€ 154,00
€ 132,00
€ 132,00
€ 236.50
  • De hier genoemde prijzen zijn incl. 10 % BTW (Part.IVA))
  • In Monte Roberto, waar we gevestigd zijn, betaal je geen toeristenbelasting.
  • Boeking & Administratiekosten zijn €12.50 per boeking. Deze worden aan het eind van het boekingsproces toegevoegd
  • Vanaf 1 september 2023 kunnen trouwe gasten en de lezers van onze nieuwsbrief al boeken voor volgend kalenderjaar.